ACTUEEL NIEUWS !

Geschiedenis

FC Ankaraspor, een voetbalvereniging wat volgen diverse vrienden en voetballiefhebbers zal en moest komen. Wetende dat en in Amsterdam maar enkele Turkse verenigingen zijn. Met dit idee hebben we enkele jaren gelopen en uiteindelijk in 06-2003 hebben we de knoop doorgehakt en zijn we officieel gesticht. Wij zijn toen begonnen met drie elftallen, betreft de zondag 1, zondag2 en de C1 onder voetbal vereniging FIT in sportpark Drieburg. Alles was goed, alleen geen vooruitgang qua omzet en geen mogelijkheid tot groei. Overigens prima jaren onder FIT en daarvoor zijn wij de voorzitter van FIT nog erg dankbaar voor. FC Ankaraspor moest verder, alleen hoe? Wij zijn toen gaan zoeken naar mogelijkheden en oplossingen waarmee we verder konden. Nergens was er een accommodatie wat beschikbaar was. Geluk bij ongeluk kwamen we bij AFC Türkgücü welke al sinds 1999 actief is in Sportpark Middenmeer. AFC Türkgücü kampte toen ondanks de vele teams met een te kort aan vrijwilligers. Na diverse gesprekken zijn we beiden tot een besluit gekomen om samen door te gaan.

Zomer 2005 is er besloten samen een fusie aan te gaan waar we allebei beter van zouden worden. Twee verenigingen met twee namen onder één dak, hier moest ook een oplossing voor komen want, combinatie van die twee namen sloeg nergens op en er moest besloten worden met welke naam we verder zouden gaan. Uiteindelijk is er gekozen voor FC Ankaraspor ook omdat AFC Türkgücü een te radicale naam was.( Turkse kracht ) Voor de Turkse gemeenschap niet, omdat dit niet letterlijk begrepen wordt en dat er diverse voorbeelden zijn in de Turkse competitie in Turkije.

Sindsdien zijn we actief bezig en komen elke seizoen uit met 12 tot 13 elftallen van elke leeftijd categorie. Sinds 2005 hebben wij als FC Ankaraspor diverse spelers geroyeerd ivm normen en waarden. In het begin was dit echt een probleem, omdat wij moesten hakken in de elftallen. Dit maakte voor ons niks uit, omdat wij liever iets minder aan elftallen hadden, maar dan wel teams welke alleen sportief bezig waren. In het jaar 2007 hebben we ondersteuning gekregen van het DMO. ook zijn we een overeenkomst aangegaan met KNVB onder de naam “tijd voor sport” waar wij drie jaar lang een verenigingsondersteuner toegewezen hebben gekregen welke de problemen binnen de vereniging moest analyseren en samen met het bestuur hier oplossingen voor moest zoeken. Sinds de komst van de ondersteuner hebben we ism KNVB 19 leden weten op te leiden voor trainer pupillen/jeugd. Deze hebben in 2008 hun diploma’s gehaald en sommigen hiervan hebben nu een team voor hun rekening welke nu prima loopt. Wij hebben nog een hoop te doen, alleen dit is iets waar aan gewerkt moet worden. We moeten niet vergeten dat wij nog maar 6 jaar bestaan en ondanks dit hebben wij binnen deze korte tijd heel veel dingen bereikt. Nu zitten we in een situatie dat we uit ons jasje groeien. Veel leden zijn vertrokken ivm aanzien en kwaliteit van onze clubhuis.

Tot slot:
FC Ankaraspor is een voetbalvereniging van en voor de voetbal liefhebbers van elke afkomst. Ondanks dit, zijn de leden voor 80% van Turkse afkomst. Hier zijn wij erg trots op en met een ledenstand van 289 zien wij de toekomst van FC Ankaraspor nog groeiend tegemoet.